Kunstenaars Flevoland

Stripalbum 'Methode Willem'

afbeelding van Achtergronden

Stripalbum 'Methode Willem'

Vorig jaar overleed Willem Hoogeveen. Willem was heel lang lid van de KVF en heeft heel vaak meegedaan aan projecten. Hij heeft een enorm oeuvre achtergelaten! Groot werk, klein werk, objecten, schilderijen, schetsen. Daarnaast is er een groot archief vol krantenberichten en artikelen.
Vanuit stichting De Zijderups en KVF willen we die nalatenschap beetje bij beetje ontsluiten. Dat doen we o.a. door het publiceren van boekjes over zijn werk. Die worden in kleine oplage gedrukt; ze zijn ook te vinden op deze website: www.flevokunst.nl/cunst

Daarnaast hebben we ook een ander project opgezet. Een stripboek waarin de figuur Willem in een luchtkasteel woont en als een soort superman over Flevoland vliegt. Daar ziet hij misstanden, ingewikkeldheden en kansen. 
Hij reageert op die zaken met het maken van fysiek onmogelijke kunstwerken. 

Nadenkend over het werk van Willem en als een soort biograaf in zijn oeuvre gravend, kwamen we tot het inzicht dat hij een manier van werken had, een manier van reageren op de maatschappij en op misstanden, die uniek was en helemaal verbonden aan zijn persoon en zijn persoonlijkheid. Tegelijkertijd zagen we ook een mogelijkheid om zijn manier van denken en kijken over te dragen aan anderen. Die manier van denken en reageren noemen  we ‘de methode Willem’, en dat is ook de titel geworden van dit stripalbum.
Peter Koelman maakte de tekeningen, Hein Walter schreef het scenario.

Op die manier maakt Willem nieuw werk...  en krijgt hij ook nieuw publiek!
In 2022 gaan met deze methode de school in.

Het eerste stripalbum is klaar en over twee weken hebben we de eerste druk in huis.
Het kost € 10,- inclusief porto.
Bestellen kan bij heinwalter@tiscali.nl
Geef dan meteen ook het adres door waar waar we het naar toe kunnen sturen.

Reactie toevoegen

Powered by Access2.IT