Kunstenaars Flevoland

Natuurkunstpark Odeonpark 2021 -Thema Signalen - Irma van Zijl

afbeelding van Achtergronden

Irma van Zijl
Titel: Doorbraak
Materiaal: Polymeerklei/spiegelglas/verf

Natuurkunstpark en Odeonpark (thema Signalen) vormen samen één project. In totaal werden er 50 kunstwerken gemaakt. Twintig kunstkasten zijn te zien in het Odeonpark, ze hangen aan de hekken van de binnentuinen van de grijze studentenwoningen. Op de plek waar eens Museum de Paviljoens stond, is nu weer kunst te zien.

De twintig kunstenaars lieten zich inspireren door bewoners van Odeonpark, studenten en statushouders. Ze werden aan elkaar gekoppeld en het lot bepaalde wie met wie in contact kwam.

Irma van Zijl ontmoette Joppe Veerman.
Irma heeft een achtergrond in de reclamewereld en zoekt nu haar weg in de wereld van de kunst.
Joppe heeft al drie studies geprobeerd en volgt nu een studie juridisch administratief dienstverlener. Of hij nu wel op het goede spoor zit, weet hij op dit moment nog niet zeker.
Ze spraken over de zoektocht die het leven voor velen is. Hoe moet je leven, welk beroep past bij je, wat zijn je talenten, de dingen die je leuk vindt, welk label krijg je opgespeld en hoe pas je die zaken in een volwassen bestaan waarbij je geld moet verdienen, een sociaal leven moet leiden en geluk moet vinden.
Tegelijk zijn er de ingewikkelde politieke ontwikkelingen, de grote planetaire problemen en ook nog de immense kosmos met krachten, licht en bewegingen die razend interessant zijn maar eigenlijk niet te bevatten. Zijn wij misschien experiment ‘mens’?

Er zijn heel veel vragen en die geven zoveel spanning dat je soms even het gevoel hebt dat je het niet meer weet. Dan kun je maar beter de zinnen verzetten, ontspannen, de focus leggen op sport en actie.

Kijk in de spiegel, kijk in je diepere ik, want daar vind je antwoorden, wil dit kunstwerk zeggen. Wie je bent, welke rol jij speelt in dit grote leven, alle vragen kun je daar stellen. Breek door de buitenkant en ontdek jezelf.

Reactie toevoegen

Powered by Access2.IT