Kunstenaars Flevoland

Achtergronden 30 - Natuurkunstpark 2021 - Ansichtkaarten

afbeelding van Achtergronden

In 2016 begonnen we bij het project Natuurkunstpark met het maken van ansichtkaarten. In het bezoekerscentrum van Natuurpark Lelystad staat ook dit jaar weer een kaartenmolen, waaruit gratis ansichtkaarten gepakt kunnen worden van de tien ruimtelijke werken van deze editie. Daarnaast zijn er vanaf dinsdag ook van tien kunstkasten ansichten te krijg. 
Zouden er verzamelaars zijn die alle ansichtkaarten verzameld hebben? Dan kunnen ze dit jaar hun verzameling vergroten en in totaal 90 kaarten in huis hebben.
De hoop is natuurlijk ook dat mensen die de ansichtkaarten meenemen, ze deze versturen. Op die manier helpen ze mee het bereik van Natuurkunstpark en natuurlijk van de individuele Flevolandse kunstenaars te vergroten. Op die manier krijg je als bezoeker de kans om op een bepaalde manier deel te nemen aan het project. In de PR, en in zekere zin ook als schrijver. Bij de kunstwerken worden in de regel wel al teksten geschreven en die teksten zijn ook op de ansichtkaarten terug te vinden, maar er blijft op de ansichtkaart altijd voldoende ruimte over om zelf een tekst aan de geadresseerde toe te voegen. Dus je kunt de voorstelling van het kunstwerk en ook de gedrukte tekst gebruiken in de boodschap die je aan iemand stuurt. De kaart van Ingrid en Linde kun je bijvoorbeeld sturen naar iemand die een moeilijke periode doormaakt en dan in je eigen tekst benadrukken dat moeilijkheden vaak tot mooie dingen leiden. De kaart van Wil kun je sturen als Valentijnskaart en de kaart van Sietse kun je als bijzondere actie sturen aan volksvertegenwoordigers. 

Hieronder vier (gevouwen) ansichtkaarten van dit jaar, met dus achter- en voorkant en de binnenzijde.
Van Ingrid Slaa, Linde Gadellaa, Sietse van der Wal en Wil vom Kothen.

 

 

 

 

Reactie toevoegen

Powered by Access2.IT