Kunstenaars Flevoland

Natuurkunstpark Odeonpark 2021 -Thema Signalen - 3 kijkkasten

afbeelding van Achtergronden

Achtergronden – Natuurkunstpark - 3 kijkkasten

Natuurkunstpark en Odeonpark (thema Signalen) vormen samen één project. In totaal werden er 50 kunstwerken gemaakt. Vandaag brengen we een paar kijkkasten in beeld die in Natuurpark Lelystad zijn te zien.

‘Verborgen vrijheid’ is de titel van het ruimtelijke drieluik dat Mira Ticheler maakte. Ze maakte een installatie van drie kijkkasten, met drie kuikentjes.
Herken je de signalen dat je feitelijk vrij geboren wordt, maar dat je jezelf in je vrijheid beperkt doordat je eigen perceptie deze inkadert? Hoe vrij voel jij jezelf? Op dit moment, in dit leven, in dit lichaam? In deze tijd? En beperkt dit gevoel je in je dagelijkse doen en laten, of kan je je geboorterecht om te leven in vrijheid blijven omarmen? Voor Mira staat een kuikentje symbool voor nieuw leven, kwetsbaarheid, puurheid en vertedering. Hetzelfde wat een pasgeboren baby doorgaans bij mensen losmaakt. Door alle drie de kuikentjes in de kijkkasten in een ander perspectief te plaatsen en te spelen met de wanden en onderdelen van giethars in de kijkkasten, speelt Mira met contrasten als hard en zacht, beschermen en afzonderen en de beleving van het begrip vrijheid.


‘Space between the end and the new beginning’ is de titel van het werk van Mariël Bisschops. Zes korte regels vertellen op een poëtische manier waar dit werk over gaat.

Het kwetsbare
veilig geborgen

waar het licht
een weg vindt

begint voorzichtig
iets nieuws

‘Vooruitgang’, is de titel van dit werk van Annette Sieger. ‘Modern Times’ is de ondertitel. Een spiegel neemt niet de grootste ruimte in, maar is wel het meest in het oog springend. Ook omdat ie geen scherpe reflectie geeft, maar vertekent. Wij, kijkers, zijn onderdeel van de situatie, maar onze waarneming is altijd verraderlijk. We kunnen hoogtes bereiken, pieken ervaren, kleuren en sferen, en er zijn zoveel soorten onderwerpen en terreinen. We kunnen nooit alles in één oogopslag zien. 

Reactie toevoegen

Powered by Access2.IT