Kunstenaars Flevoland

Achtergronden 34 - Natuurkunstpark/Odeonpark - 3 kijkkasten

afbeelding van Achtergronden

Vandaag de 34ste aflevering van de rubriek Achtergronden. Wekelijks vertellen we over achtergronden van kunstwerken en projecten. Dit keer belichten we drie kijkkasten die in Odeonpark in Almere zijn te vinden. Daarnaast een kort verslag van de eerste projectdag van het KVF project De Rode Loper.

Marcel de Boer ontmoette voor het maken van de kijkkast in het Odeonpark Gaston. Gaston woont in een van de woningen in het Odeonpark.
‘Mother Earth is calling’- dat is de titel van het werk, een portret van Gaston, met de dingen die hij belangrijk vindt en zijn zorg voor de waardevolle dingen die we dreigen kwijt te raken.
Moeder Aarde ligt aan het infuus.

Christian Wisse ontmoette Nushi, ook een van de bewoners van Odeonpark.

'Jong bezorgd’ is de titel van het werk. Jongeren ervaren veel stress. Hoe gaan zij hun leven voor elkaar krijgen? De cirkel waar ze in zitten voelt verstikkend. Wil je ooit een huis, dan moet je veel geld hebben. Veel geld kun je verdienen met een goede baan. Daarvoor moet je studeren. Maar daarvoor moet je geld lenen, waardoor je een schuld opbouwt en weer minder kunt lenen voor een hypotheek. 
Aan de achterkant staat met grote zwarte letters de volgende tekst te lezen:
We vermarkten, vermalen, vervuilen.
We zullen verdrogen, verdrinken, verliezen.
Tenzij ...


Alina Alieva maakte voor Odeonpark het werk 'Art keeps the past AL!VE'.

Vrouw of man
laat niemand
zeggen dat je zus
of zo moet zijn

Respecteer wat is
wat was en alles
kies wat je wil
wees altijd jezelf


Reactie toevoegen

Powered by Access2.IT