Kunstenaars Flevoland

Beroep Beeldend Kunstenaar - De Week van Emily-Lara Kabos

afbeelding van Achtergronden
Vanaf vandaag heeft KVF een nieuwe rubriek: Beroep Beeldend Kunstenaar, de week van....
Dit is de eerste aflevering:
De week van Emily-Lara Kabos
Emily-Lara is onlangs lid geworden van KVF. Ze is 34 jaar en woont in Almere.
Ze heeft gestudeerd aan de afdeling film en beeldende kunst van de Rietveld Academie. Ze maakt films waarin haar eigen poëzie een grote rol speelt. Deze periode staat in het teken van haar benoeming van Burgemeester van het Klimaat. Dit is ze tot en met 31 december.
Maandag:
Ik mediteer veel. Een paar keer per week, in verschillende groepen. Meestal zijn dat zoom-bijeenkomsten. Zo’n sessie duurt doorgaans twee uur. Voor mij zijn die meditaties belangrijk; ik train door dat mediteren mijn oplettendheid.
’s Middags ging ik wandelen. Ook wandelen is voor mij een noodzaak. Rond het Weerwater bijvoorbeeld, of naar de Groene Kathedraal. Ik maak foto’s op mijn telefoon en aantekeningen in een klein notitieblokje. Ik schrijf korte zinnen op, die ik later weer kan gebruiken in mijn poëzie. Poëzie kun je niet afdwingen, ik moet wachten tot het me toevalt.
En als ik dan geïnspireerd raak, dan ga ik thuis aan de keukentafel zitten tikken op mijn rode Olivetti typemachine. Ik vind dat een prettige manier van schrijven, met operamuziek op de achtergrond, of muziek van The Doors bijvoorbeeld.
Dinsdag:
Er gaat veel tijd en aandacht zitten in mijn benoeming van Burgemeester van het Klimaat. Ik zag de oproep van het Ministerie van Klimaat en Economie en reageerde. Ik stuurde ook de film mee die ik maakte vanaf de top van een Windmolen. En ik werd het! In Flevoland zijn we met vier Klimaatburgemeesters en in heel Nederland zijn er 142. De Klimaatweek begint morgen, 28 oktober en tot het eind van het jaar worden er activiteiten georganiseerd. Er zijn een aantal momenten waarop ik al als burgemeester actief ben, en het liefst zou ik mijn film op veel verschillende locaties laten zien.
Woensdag:
Ik was bij galerie Plein1890 op Urk. Ik had een afspraak met Stieneke Oeverbeek, ook lid van KVF, om te kijken of mijn film ook in haar galerie kon draaien.
Ze had er een klein ontvangstfeestje van gemaakt, echt heel leuk, met taart! Een prachtige plek heeft ze daar gemaakt!
Afspraken gemaakt met het Dutch Digital Art Museum, zodat mijn film daar kan draaien. Ook gesproken met iemand van Stad en Natuur, met iemand van Corrosia, een manier gezocht om contact te maken met Franc Weerwind, de echte burgemeester. Ik hoop dat ik hem ontmoet op het congres Duurzaam Almere, waar ik ook mijn film laat zien, op 13 november in de bibliotheek van Almere. Met hem op de foto moet ik toch voor elkaar kunnen krijgen.
Donderdag:
Tussen alle bedrijven van de klimaatactiviteiten door weer wat verder nagedacht over een nieuw project. Ik bezoek oude leegstaande gebouwen van honderd jaar oud. Het wordt een film waarin mijn verzameling antieke foto’s een rol gaan spelen, de schaduwen van mensen die in de gebouwen geleefd hebben. En ook poëzie. Zoals de zin: “Ik kan je niet meer vasthouden. Ik ben gedicht geworden.”
Vrijdag:
Ik schrijf dagelijks poëzie. Ik heb nu twee mappen vol. De kunstgeschiedenis speelt een rol in mijn werk. Ik voel dat het licht van de grote kunstenaars mij op afstand nog steeds raakt. Ik ben als het ware een schaduw op hun schilderijen in mijn video's.
En ik schreef een persbericht voor mijn klimaatburgemeesterschap.
Zaterdag:
Ik ging naar België. Er was daar een opening van de tentoonstelling ‘BorstelGEVOEL’. Dat is een expo in Eperon d’or, het borstel-en schoenmuseum van de stad Izegem. Ik heb gereageerd op een open artist call. Ik maakte de film Invisible, over de periode van Corona. In de reflectie van een televisie zie je figuren, de onzichtbare vijand. Je hoort ook mijn stem. Op het eind van de film komt er een vrouw, ikzelf, die met een borstel het scherm schoonmaakt. Klaar voor een nieuw begin.
Die film werd bij de opening getoond.
Leuk. Een dagje België!
Zondag:
Rustig dagje...
Instagram: emily_lara_kabos

Reactie toevoegen

Powered by Access2.IT