Kunstenaars Vereniging Flevoland

Natuurkunstpark thema IN

02-07-2017 tot 31-10-2017

Natuurkunstpark 2017 – IN

Het wordt de twaalfde keer dat de kunstenaars van de Kunstenaars Vereniging Flevoland een kunstroute hebben gerealiseerd in Natuurpark Lelystad – in samenwerking met Het Flevo-landschap en met financiële steun van de gemeente Lelystad het Van Lange Fonds/Prins Bernhard Cultuurfonds.  Dit jaar is het thema IN. Acht kunstenaars hebben zich laten inspireren en een werk gemaakt waar je ‘in’ kunt. Sommige werken zijn eenpersoonskunstwerken, zoals de cocon van Mira Ticheler waar je je even van de wereld kunt afschermen, en er zijn ook kunstwerken die groter zijn en waar je met meerdere mensen tegelijk in kunt zijn, zoals die drie plateaus in de boom die Rob van den Broek gemaakt heeft.
Voorwaarde voor alle ontwerpen was dat er iets moest te ervaren zijn in het kunstwerk. Bij sommige kunstwerken kun je die ervaring opschrijven en als een boodschap achterlaten. Die boodschappen worden ook weer leuk om te lezen voor de volgende bezoekers.
Willem Hoogeveen heeft voor het kunstwerk dat hij maakte met een schoolklas samengewerkt. De kinderen van de Sint Josephschool uit Emmeloord hebben tekeningen gemaakt uit de geschiedenis. Waarom ze dat hebben gedaan? Kom kijken! Het heeft met de vangst van een haai in Groenland te maken.

Net zoals alle eerdere edities zijn er weer teksten geschreven bij de kunstwerken. De teksten helpen om het kunstwerk te bekijken, omdat ze iets uitleggen of iets van de achtergrond van het kunstwerk vertellen. Vorig jaar waren er voor het eerst ook ansichtkaarten van de werken en de teksten beschikbaar. Dat is dit jaar ook weer het geval en ook weer gratis. Maar die wel zijn pas half juli klaar.

Op zondag 2 juli wordt de route geopend. Dat gebeurt traditiegetrouw met een gezamenlijke wandeling langs de werken met aan het slot een drankje en een hapje. Om 14.00 uur wordt er verzameld bij het bezoekerscentrum en na een openingswoord start de wandeling. De wandeling zal dit keer niet zo lang duren, omdat de kunstwerken redelijk dicht bij elkaar staan. Naar verwachting is de stoet rond half 4 bij de borrel aanbeland.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om bij de opening te zijn, dan is er daarna nog tijd genoeg om de kunstroute te bekijken. De werken blijven staan tot eind oktober. Op zondag 6 augustus wordt er een evenementen dag georganiseerd, waarbij bij elk kunstwerk iets ‘te doen of te beleven’ valt.
Van 11 uur tot 16.00 uur.
Bij het werk van Mannie Krak leest dichter Maria van Daalen voor uit eigen werk.
Bij het werk van Mira Ticheler wordt harpmuziek gespeeld door Nicole de Veer.
Bij het werk van Marijke Bolt geeft Hein Walter een workshop. Kinderen tekenen. Hein schrijft thuis gedichten bij de tekeningen en die stuurt hij per e-mail op.
Bij het werk van Willem Hoogeveen leest Theo Gaasbeek dierenverhalen voor.
Bij het werk van Mariël Bisschops staat Linde Gadellaa klaar met lekkere hapjes.
Bij het werk van Rob van den Broek geeft Rob zelf een workshop met verschillende materialen.
Bij het werk van Michel Bongertman maakt Michel zelf polaroids.
Bij het werk van Ingrid Slaa staat Gerard Poot doet goocheltrucs.

Op 6 augustus zijn ook ansichtkaarten van alle werken beschikbaar - zolang de voorraad strekt.

Powered by Access2.IT