Kunstenaars Flevoland

2021 - De Rode Loper

28-08-2021 tot 26-09-2021

De Rode Loper – slotdag

De kunstenaars schilderden al in Dronte, Zeewolde en Lelystad en op zondag 26 september sloten ze aan het strand van Poort hun project af (Strandpaviljoen 't Muiderzand). De Rode Loper heet het project en dat is een logische titel: ze schilderden namelijk op een 50 meter lange rode loper.  De rode loper werd gevuld met portretten van het publiek.

De Rode Loper is een kunstenaarsproject van Kunstenaars Vereniging Flevoland, met steun van de Balkonsceneregeling 2021 van de Provincie Flevoland. De schilderactie op het strand van Almere Poort was de laatste van de vier en aan het eind van de middag was het kunstwerk klaar.
Het publiek speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het schilderij! De voorbijgangers konden terwijl ze kijken even model staan.

Het schilderproject is een theatrale manier van kunst maken. Door de coronacrisis hebben we allemaal ervaren dat kunst (beeldende kunst, muziek en theater) niet zonder toeschouwers kan en dat de toeschouwers ook niet zonder kunst kunnen. Nu het weer kan, leggen de kunstenaars de rode loper neer voor het publiek! Niet de filmsterren komen op het doek, maar het publiek, de gewone mensen.

De vijf schilders, Collin de Bruin, Marianne Alting Brooijmans, Gonny Geurts, Floor Schothorst en Hein Walter, werkten met kwasten en borstels. Gitta de Ridder zorgde met haar gitaar en stem voor de muzikale omlijsting.

Powered by Access2.IT