Kunstenaars Flevoland

2023/2024 - Kunst in Lokalen

08-06-2024 tot 09-06-2024

Kunst in Laetare

Een basisschool is normaal natuurlijk het domein van leerkrachten en leerlingen, maar in het weekend van 8/9 juni is het anders! Dan zijn het zeven kunstenaars van Kunstenaars Flevoland die gebruik maken van de lokalen van basisschool Laetare (Leekerhoek 16, Lelystad) om er hun werk te exposeren. Het gaat in feite om een uitwisseling. Het afgelopen jaar kreeg elke klas van Laetare een eigen kunstenaar. Die klassenkunstenaars hebben allemaal een aantal gastlessen gegeven en waren er dit jaar een beetje kind aan huis. In ruil voor die lessen geeft nu de schoolleiding het gebouw een weekend aan de kunstenaars.

Mira Ticheler en Stieneke Oeverbeek kregen allebei een kleutercombinatieklas (groep 0,1,2). Deze kinderen werkten in de kunstlessen met touw, met spiegels, tegeltjes, met klei, potloden en verf. Op deze leeftijd heb je niet zo veel woorden nodig, maar des te meer ervaring, met je handen in de klei! Het experiment is van belang, de ontdekkingstocht van werken met materialen die je niet kent.
Christine Boer, Foktje Doornbos en Rob van den Broek kregen alle drie een middengroep. Daar werd gewerkt met water, aarde, gips, kleding, ijzerdraad, papier, kranten, hout en verf.
Gonny Geurts en Collin de Bruin kregen beiden een bovenbouwgroep. Die groepen werden echt uitgedaagd om met een kunstenaarsblik naar de wereld te kijken. Opdrachten die gingen over identiteit, perspectiefwisselingen en ruimtelijk denken. Pittig? Valt wel mee! Het waren goede uitdagingen.

De leerlingen hebben ‘hun’ kunstenaars een beetje leren kennen. In het expositieweekend zijn ook de resultaten van de kinderen te bekijken, maar gaat het vooral om het eigen werk van de kunstenaars. Voor de leerlingen leuk om te zien, en ook voor de ouders is het goed om te zien wie de klassenkunstenaar was! En ook voor kunstliefhebbers! Of buurtbewoners die gewoon een keertje bij Laetare binnen willen kijken. Op beide dagen is de deur open van 13.00 tot 16.00 uur. Je kunt kijken, praten en ook een gratis workshop doen en het kind in jezelf wakker maken!

Powered by Access2.IT