Kunstenaars Vereniging Flevoland

1998 - Sunsation, thema: Gezichten

20-06-1998 tot 27-06-1998

Sunsation

Kunstenaars: Johan IJzerman, Willem Hoogeveen, Cor Sonke, Daad, Frea Lenger, Jacoba Schroevers, Karin van der Molen, Michel Bongertman en Peter Bata.

In de week van de 20e juni was het slechte weer spelbreker bij het opbouwen van de tijdelijke objecten door 9 leden van de Kunstenaars Vereniging Flevoland.
Tussen de regenbuien door werd er door de kunstenaars gewerkt. In de grote tent werkte Daad aan zijn 100 "Gezichten".
De paalwoningen van Michel boden geen beschutting tegen de weergoden. De gezichten van Cor zochten tevergeefs naar de zon en Willem's ballonnen wilden best met de wind mee.
Karin's Portret van een vliegenier was al van verre te horen. Regen en wind hadden een heftig argument met Frea's "Communicatie".
De "Gezichten" van Jacoba stonden stevig verankerd bij de entree van het observatorium en Peter's "Hinderlaag" had de beschutting van de bomen gezocht.
"Reflections" van Johan bewoog zachtjes in de wind.
Op vrijdagavond werd de laatste hand aan de objecten gelegd, de kunstenaars waren klaar. Toen in de vroege ochtend de eerste bezoekers zich aankondigden was het observatorium in een lichte nevel gehuld. Oe objecten kregen hierdoor iets mystieks, iets spannends, goed passend bij de sfeer van deze ochtend.

Powered by Access2.IT