Kunstenaars Vereniging Flevoland

Marjolein

afbeelding van Marjolein
Marjolein van Lubeck

Marjolein van Lubeck werd geboren in 1969 in Zaandam en woont momenteel in Lelystad. Van jongs af aan heeft zij belangstelling voor het ontwerpen en maken van sieraden gebaseerd op een eenvoudige vormgeving.

Na de opleiding mode en kleding werd aan de Vakschool te Schoonhoven zowel de opleiding zilversmeden als de opleiding goudsmeden gevolgd. Haar stage bracht zij door bij Rudie Arens te Nijmegen, de oudste nog praktiserende edelsmid van Nederland. Van hem leerde zij alle facetten van het ambacht.

Marjolein werkt hoofdzakelijk met zilver met soms een een accent van goud. De ogenschijnelijk eenvoudige uitvoering is vaak gebaseerd op een natuurlijke vorm waarbij de gebruikte materialen het best tot hun recht komen. Zij werkt zowel met eigen ontwerpen als met een ontwerp in overleg met de opdrachtgever.

In september 1996 is Marjolein gestart als zelfstandige edelsmid.

Voor het F.S.T. (Kamer van koophandel) mocht zij de logo’s als relatiegeschenk vervaardigen.
In mei 1996 overhandigde zij de eigen ontworpen en vervaardigde Ambtsketen aan de Burgemeester van Lelystad en in 2004 mocht zij voor de bodes de spelden ontwerpen en vervaardigen.
Sinds Februari 1998 is zij lid van de kunstenaars vereniging Flevoland. Met de k.v.f. heeft zij diverse exposities gehad.

Adres: 
Ganzendiep 30
Postcode: 
8224 DL
Plaats: 
Lelystad
Telefoon: 
0320-282916
Powered by Access2.IT