Kunstenaars Vereniging Flevoland

Mieke

afbeelding van Mieke
Mieke Königel

In mijn vrije werk probeer ik met behulp van allerlei materialen de dingen die ik waarneem, op een speelse wijze, te herschikken tot een eigen interpretatie. Omdat tot stand te brengen werk ik het liefste met gebruikte materialen of vondsten uit de natuur. 

In mijn tweedimensionale werk is vooral versleten textiel favoriet, maar ook gescheurd papier, verkreukeld karton, of gebruikt schuurpapier. Kortom materialen die een zichtbare geschiedenis met zich meedragen. 
Bij het bouwen van mijn ruimtelijke constructies is de basis meestal gemaakt van metaal of hout. Soms in combinatie met elkaar of met nog andere materialen. 
De bouwsels van gecombineerde materialen hebben een organische vorm. Het zoeken naar de juiste compositie resulteert vaak in beelden met een speelse, soms grappige uitstraling. 

Als medewerker organisatie & ontwikkeling bij Kubus, Centrum voor Kunst & Cultuur in Lelystad ontwikkel ik al vele jaren kunstprojecten voor het primair onderwijs. Het ontwikkelen van steeds weer nieuwe manieren om het onderwijsveld te stimuleren heeft een inspirerende werking op mijn vrije werk en omgekeerd. Het is een kruisbestuiving met een positieve uitwerking naar beide kanten. 

Powered by Access2.IT