Kunstenaars Vereniging Flevoland

Rob

afbeelding van Rob
Rob van den Broek

 

Al sinds zijn jeugd is Rob van den Broek gefascineerd door materialen, maar vooral hout. Oorspronkelijk bedacht en maakte hij voornamelijk meubelen en lampen, tegenwoordig ook zelf vormgegeven strijkinstrumenten, decors en kunstwerken. Uitgangspunt voor het werk van Rob is zijn speurtocht naar originaliteit, liefst binnen “onmogelijke” opdrachten. De drang om zijn eigen vaardigheden en inzichten te ontwikkelen speelt hierin een grote rol.Sinds een aantal jaar is hij als artistiek leider van Stichting Quinta Essentia Muziektheaterproducties actief als (mede)organisator van het muziektheaterfestival tijdens de openingsweek van de nieuwe bibliotheek in Zeewolde, voor het vierde seizoen programmeur van een concertserie in De Verbeelding Zeewolde, met een unieke combinatie van muziek,  kunstexposities en workshops. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren ook workshops gegeven met kinderen en docenten o.a. op lokale en regionale scholen, als gastdocent op de Kubus in Lelystad en de Kunstlinie in Almere, tijdens een internationale concertserie in Haan (D), bij Holland Symfonia in de Filharmonie (Haarlem) en tijdens kinderfestivals in De Doelen (Rotterdam) en de Frits Philipszaal (Eindhoven).

Rob van den Broek is jarenlang betrokken (geweest) bij een aantal professionele muziek- en operagezelschappen als decorontwerper en -maker, vormgever, instrumentbouwer, redacteur van een vriendenblad en bestuurder. 

Als beeldend kunstenaar laat Rob zich ook leiden door wat op zijn weg komt. Zijn objecten ontstaan tijdens een zoektocht uit nieuwsgierigheid naar grenzen van materialen en de spanning die de materialen aankunnen en opleveren. Het gaat Rob in zijn werk om het experiment, het spel met materiaal en vorm, het voortdurend reageren op wat ontstaat en wat zich ontwikkelt. Wat je ziet grenst vaak aan het onwaarschijnlijke. Een aantal werken staan permanent in de openbare ruimte van Flevoland o.a. aan het Pionierspad in beeldenroute Nieuw Verleden.

In 2011 was Rob met een grote installatie “Aan de lijn doen” te zien op Oerol. Het concept van Oerol was basis voor Kunstbende in het kinderprogramma Koekeloere dat door de NTR is geproduceerd en uitgezonden. http://www.youtube.com/watch?v=EL3KcIxw21w 

In maart 2012 was Rob gast en gastheer bij de Klassieken Thuis in Zeewolde, een live uitzending op radio 4 met Maartje van Weegen. http://www.youtube.com/watch?v=G6E-tBWwyEg

 

Adres: 
Jupiterweg 39
Postcode: 
3893 GC
Plaats: 
Zeewolde
Telefoon: 
036-5226101
Mobiel: 
06 10251235
E-mailadres: 
Powered by Access2.IT