Kunstenaars Vereniging Flevoland

WillemdeWolf

afbeelding van WillemdeWolf
Willem de Wolf

Willem de Wolf, Fotograaf en lid van de KunstenaarsVereniging Flevoland vanaf het eerste uur, legt uit: ‘Ik ben al ruim 25 jaar dagelijks bezig met fotografie, dan kun je dus niet meer van een bevlieging spreken. Maar de manier waarop ik fotografeer is nog steeds die van een kind, een bevlogene. Ik fotografeer zoals een ander filmt. Ik noem het dan ook de ‘kick van de click’: honderden foto’s per dag, waaruit ik de lukkingen selecteer. Mijn bekendheid dank ik vooral aan de veel gebruikte sandwichtechniek, waarbij ik beelden in elkaar schuif en zo een nieuwe werkelijkheid of illusie creëer. Sinds ik eind vorige eeuw lid werd van de vrijwillige weidevogelgroep van Espel e.o. is er een nieuwe wereld voor me opengegaan: de fascinerende vrije wereld van de vogel. Flevoland is voor mij 'Vleugelland' geworden. Ik zie ze graag vliegen en breng ze dan ook regelmatig met de camera in beeld.  Als je eenmaal met het ‘vogelvirus’ besmet bent geraakt laat het je niet meer los. Het is een soort verslaving… Ik kom er graag mijn bed voor uit!  De Japanners noemen dat met een mooi woord Ikigai.  (Ik ben een Gaai ;-) )

Als het maar even kan, ben ik ergens in de natuur om vogels ‘te platen’, die je bijna dagelijks terug kunt zien op Facebook (en ook elders, zoals bij DeelDeNatuur en VroegeVogels, even zoeken op Willem de Wolf)

Om te zien heb je een kijker nodig. Door de zoeker van de camera met telelens zie ik veel beter en intenser. ‘Kunst geeft niet het zichtbare weer, kunst maakt zichtbaar!’ Er is een significant verschil tussen kijken en zien. De waarneming van elke dag is voor mij een boeiend leerproces. Geniet met me mee !

Adres: 
Keggehof 18
Postcode: 
8311 AV
Plaats: 
Espel
Telefoon: 
0527-271759
Mobiel: 
06-45157039
E-mailadres: 
Powered by Access2.IT