Kunstenaars Vereniging Flevoland

Blog van Hein

afbeelding van Hein

Kunst in bedrijf

Schilderij na dag 2, 3, 4 en 5, 6 en 7( 8 en 9 te gaan)

afbeelding van Hein

Project 6a Kunst in Bedrijf - Hein Walter - Samen Schilderen

Op maandag 15 april was het officiele begin van het project 'De Nachtwacht van Flevoland', en daarmee het eerste project van Kunst in Bedrijf. 

afbeelding van Hein

De dag van de Verantwoording

De week van de Verbeelding - 26 mei t/m 1 juni
De dag van de Verantwoording

door Hein Walter

Gisteren, was de dag van de Verzadiging en Maria van Daalen heeft daar een prachtig essay over geschreven. Gelukkig is deze week geen wedstrijd!
En Wim Timmer heeft bij de dag van de Vergelding ook mijn onderwerp geschampt. 

afbeelding van Hein

Dood Spoor Lezing 16 februari 2014

Dood Spoor
Lezing op 16 februari 2014, in #Loods 32 - Lelystad

Doodgaan. We zullen er allemaal aan moeten geloven. Er is geen ontkomen aan. In die zin zet het thema ‘Dood Spoor’ ons op het verkeerde been: we zitten juist niet op een dood spoor, we zitten op het spoor naar de dood. We proberen er allemaal een prachtige omweg van te maken, maar het spoor leidt ons vroeg of laat naar het eindpunt, de dood.

afbeelding van Hein

Reactie op de dag van de arbeid

De metselaar, een arbeider! Arbeid gaat in je gezicht zitten!

afbeelding van Hein

De Dag van de Arbeid

 

Ora et labora, bid en werk, meer is er volgens de regel van Benedictus niet nodig om goed te leven. Benedictus leefde van 480 tot 547. Hij wordt gezien als de stichter van het kloosterleven. Acht uur bidden, acht uur werken en acht uur rusten, zo ziet de dag er in een hedendaags Benedictijns klooster nog steeds uit. Zondag is de uitzondering, dan is er tegenwoordig ruimte voor sociale bezigheden, een gezelschapsspelletje, bezoek. Of dat in de Middeleeuwen ook zo is geweest? Dat zal wel niet. 

afbeelding van Hein

Guido van der Werve

Voor wie nog naar het Stedelijk Museum in Amsterdam gaat, en daar de film van Guido van der Werve gaat kijken (50 minuten), die zal, als zij/hij oplet, mij kunnen zien. Het kamerkoor waarin ik zing, Kamerkoor Vocoza, heeft de muziek gezongen in de film, en wij figureren ook. Met mijn eigen werk kom ik niet in het Stedelijk Museum, maar via een omweg dan toch wel!

afbeelding van Hein

Veiling

Ik heb - in een opwelling - op 22 januari op Facebook een kunstwerk aangeboden om te veilen. Op vrijdag 25 klokslag 20.00 uur zou de hamerslag vallen. Ik had geen idee hoeveel het werk op zou brengen, of er überhaupt wel geboden zou worden. Uiteindelijk hebben er vier mensen een bod gedaan en is het werk voor 230 euro verkocht. Aan iemand die ik niet kende. Als iemand van te voren had gevraagd of zij/hij dat werk mocht kopen voor € 230,-, dan had ik gezegd dat mijn prijs hoger ligt. Aan de andere kant...misschien is de prijs voor kunstwerken wel te hoog.

afbeelding van Hein

De veranderende rol van kunstenaars

In mijn betoog Kunstwerken ter bevordering van nutteloosheid heb ik vooral aan de kunstenaars gedacht die zich in rust op zichzelf willen concentreren. Er is ook een ander soort kunstenaar, en ik denk dat ik daartoe behoor, die juist graag een rol in de maatschappij wil hebben. Ik merk dat er heel veel kansen liggen als je je daarin ontwikkelt.

afbeelding van Hein

Kunstwerken ter bevordering van nutteloosheid

Op 16 december heb ik in Loods32 in Lelystad een lezing gegeven met deze titel: Kunstwerken ter bevordering van nutteloosheid. In maart zal er een tentoonstelling te zien zijn in Loods32 met datzelfde thema. Kunstenaars van de KVF hebben zich door dat thema laten inspireren. De lezing was een soort kennismaking met het thema.

Hieronder de lezing, uitgeschreven:

 

Kunstwerken ter bevordering van nutteloosheid

 

Powered by Access2.IT