Kunstenaars Flevoland

Alda

afbeelding van Alda
Alda Koning

Alda Koning, beeldend kunstenaar, maakt confronterende schilderijen van fragmenten menselijke huid, niet mooi en glad, maar aangetast, kwetsbaar en vergankelijk.

In haar reeks schilderijen van uitvergrote fragmenten menselijke huid is duidelijk dat de kunstenaar niet geïnteresseerd is in het volmaakte lichaam, dat ons dagelijks onder de neus gewreven wordt middels reclames. Nee, rimpels, putjes en littekens zijn veel interessanter, veel echter en wie heeft ze niet?
De ene keer is het meteen duidelijk welk huidfragment geschilderd is. Dit geldt bv. voor de reeks schilderijen van tepels. Een andere keer is dit af te leiden uit de contouren van het afgebeelde deel. 

De schilderijen bestaan uit meerdere lagen acryl- of olieverf: een dikke, losjes geschilderde onderlaag met felle kleuren. Daar overheen is de huid in meerdere dunne laagjes geschilderd. De kleuren zijn realistisch, ook al schemeren de felle onderliggende kleuren er hier en daar doorheen. Het maakt huid en onderliggende organen voelbaar. Deze beelden laten je als kijker niet onberoerd.

Adres: 
De Fjord 55
Postcode: 
8303 HH
Plaats: 
Emmeloord
Telefoon: 
0527-615140
Mobiel: 
06-57535226
Powered by Access2.IT